De Routes van het Gouden Hart, wat is dat?

Neem een bloem mee …

of een mooie steen, op weg naar Beauraing

waar u ze kan achterlaten

als herinnering aan uw tocht...

Neem foto’s …

en we zullen ze op Instagram zetten …

samen met die van andere pelgrims...

en bekijk ze...

Teken het bedevaartregister …

zoals anderen het voordien al gedaan hebben …

en schrijf erover...

door je aan te melden op

rondje in het park van de Castels

3,6 km, makkelijk

U wandelt in het bos in het park van het Castel Sainte-Marie en het Castel Saint-Pierre, langsheen vijvers met kleine watervallen. Nadien keert u terug naar het Heiligdom.

route van Houyet

kan ook met de fiets

12 km, makkelijk

U neemt de klassieke bedevaartweg. Ze gaat doorheen veld en bos en er zijn op meerdere plaatsen kapelletjes en standbeelden waar bedevaarders halt houden om te bidden.

route van Givet

 

19 km, moeilijker

U start in de stad Givet in Frankrijk en gaat doorheen de velden. U doorkruist de dorpen Flohimont, Dion en Baronville om zo in het heiligdom van Beauraing aan te komen.

rondje van Martouzin

9 km, middelmatig

De weg die Beauraing verlaat gaat fluks omhoog. U komt in een bos terecht en als u daaruit komt, ziet u Martouzin vanuit de hoogte liggen. U keert naar Beauraing terug doorheen de velden in de vlakte.

rondje van Wancennes

7 km, middelmatig

Vanuit Beauraing gaat het omhoog naar het zeer oude dorp Wancennes. Er zijn daar sporen teruggevonden van prehistorisch leven. Nadien daalt u doorheen de velden terug af naar Beauraing.

route van Wellin

 

17 km, moeilijker

Magnifieke route! U doorkruist de charmante natuur en gaat via mooie, kleine dorpen. U zal ook meerdere standbeelden van OLV van Beauraing tegenkomen, waarvan ééntje heel origineel …

route van Namen

 

65 km, middelmatig

Vanuit Namen gaat het naar Dinant via het jaagpad langsheen de mooie Maasvallei. U blijft nadien de Maas volgen tot in Givet, om van daaruit licht te klimmen naar het heiligdom van Beauraing.

route van Chimay

 

75 km, moeilijker

Vertrek aan de trappistenabdij. U doorkruist de Fagnestreek, waar u een heel mooi kasteel zult zien. U rijdt vervolgens 25 km lang op een fietsweg, alvorens een beetje te klimmen tot in Beauraing.

route van Maredsous

 57 km, middelmatig

Vertrek aan de abdij van Maredsous. U doorkruist de heel mooie vallei van de Molignée tot aan de Maas. Van daaruit langs de Maasoever tot in Givet. En dan nog wat licht klimmen tot in Beauraing.

route van Rochefort

30 km, makkelijk

Vertrek aan de abdij van Rochefort. U volgt kalme wegen die u brengen langsheen het telecommunicatiecentrum van Lessive en het kasteel van Lavaux-Ste-Anne ... op weg naar Beauraing.

fietsweg van de Voie Verte

88 km, makkelijk

Volg de Voie Verte, een mooie fietsweg die vertrekt in Charleville-Mézières en u een vlakke en aangename fietstrip langs de Maas aanbiedt tot in Givet. Neem van daaruit de route van Maredsous.

abdijenroute

 

630 km, variabel

Kies een abdij uit op de route. Vertrek van daaruit naar andere abdijen, tot u in Saint-Hubert, Leffe, of Rochefort terechtkomt. Volg van daaruit de route van het Gouden Hart die u naar Beauraing leidt.

Back to top