Een wandeling in een mooi natuurkader PARK VAN DE CASTELS 3,6 km in het bos op goed bewegwijzerde paden, langs enkele mooi aangelegde vijvers. Je kan alleen wandelen, in familie, in groep. De kinderen zullen het zeker leuk vinden. De groteren zullen genieten van de kalmte en de schoonheid van de natuur. Meer weten... Een prachtige route langs meerdere standbeelden ROUTE VAN WELLIN Één van de mooiste routes van het Gouden Hart, met adembenemende landschappen, langs pittoreske dorpen, en op ontdekking van verschillende standbeelden van Onze-Lieve-Vrouw. Duik onder in de pracht van de natuur! Meer weten... Langs het water... op het jaagpad ROUTE VAN NAMUR Langs de Maas rijden over het jaagpad is een echt plezier: de natuur is magnifiek, het water rustgevend, de weg kalm ... Langs de oever, een kasteel ... Wat verder, een rostwand die je zou kunnen bekimmen ... Halfweg, de stad Dinant met zijn kerk met bolvormige toren. Meer weten... De schoonheid van de natuur ontdekken met gidsen NATUURGIDSEN Hoe heet deze paarse bloem? Langsheen de routes van het Gouden Hart vindt men flora en fauna van soms onverwachte schoonheid. Meerdere wegen gaan door het Unesco Global Geopark Famenne-Ardenne. Twee gediplomeerde natuurgidsen kunnen jullie (in het Frans) de pracht van de schepping helpen ontdekken. Meer weten... Een patrimonium van 1000 jaar wacht op u OP TOCHT IN DE GESCHIEDENIS Bouillon ... Godfried vertrekt op kruistocht! Dinant ... waar Adolphe Sax geboren is, de uitvinder van de saxofoon. Namen ... dat belegerd werd door Lodewijk XIV. Orval ... waar monniken wonen sinds de Middeleeuwen. De routes van het Gouden Hart ademen heel wat historische rijkdom uit. Ontdek ze met een gids. Meer weten...

De Routes van het Gouden Hart, wat is dat?

Neem een bloem mee …

of een mooie steen, op weg naar Beauraing

waar u ze kan achterlaten

als herinnering aan uw tocht...

Neem foto’s …

en we zullen ze op Instagram zetten …

samen met die van andere pelgrims...

en bekijk ze...

Teken het bedevaartregister …

zoals anderen het voordien al gedaan hebben …

en schrijf erover...

door je aan te melden op

rondje in het park van de Castels

3,6 km, makkelijk

U wandelt in het bos in het park van het Castel Sainte-Marie en het Castel Saint-Pierre, langsheen vijvers met kleine watervallen. Nadien keert u terug naar het Heiligdom.

route van Houyet

kan ook met de fiets

12 km, makkelijk

U neemt de klassieke bedevaartweg. Ze gaat doorheen veld en bos en er zijn op meerdere plaatsen kapelletjes en standbeelden waar bedevaarders halt houden om te bidden.

route van Givet

 

19 km, moeilijker

U start in de stad Givet in Frankrijk en gaat doorheen de velden. U doorkruist de dorpen Flohimont, Dion en Baronville om zo in het heiligdom van Beauraing aan te komen.

rondje van Martouzin

9 km, middelmatig

De weg die Beauraing verlaat gaat fluks omhoog. U komt in een bos terecht en als u daaruit komt, ziet u Martouzin vanuit de hoogte liggen. U keert naar Beauraing terug doorheen de velden in de vlakte.

rondje van Wancennes

7 km, middelmatig

Vanuit Beauraing gaat het omhoog naar het zeer oude dorp Wancennes. Er zijn daar sporen teruggevonden van prehistorisch leven. Nadien daalt u doorheen de velden terug af naar Beauraing.

route van Wellin

 

17 km, moeilijker

Magnifieke route! U doorkruist de charmante natuur en gaat via mooie, kleine dorpen. U zal ook meerdere standbeelden van OLV van Beauraing tegenkomen, waarvan ééntje heel origineel …

route van Namen

 

65 km, middelmatig

Vanuit Namen gaat het naar Dinant via het jaagpad langsheen de mooie Maasvallei. U blijft nadien de Maas volgen tot in Givet, om van daaruit licht te klimmen naar het heiligdom van Beauraing.

route van Chimay

 

75 km, moeilijker

Vertrek aan de trappistenabdij. U doorkruist de Fagnestreek, waar u een heel mooi kasteel zult zien. U rijdt vervolgens 25 km lang op een fietsweg, alvorens een beetje te klimmen tot in Beauraing.

route van Maredsous

 57 km, middelmatig

Vertrek aan de abdij van Maredsous. U doorkruist de heel mooie vallei van de Molignée tot aan de Maas. Van daaruit langs de Maasoever tot in Givet. En dan nog wat licht klimmen tot in Beauraing.

route van Rochefort

30 km, makkelijk

Vertrek aan de abdij van Rochefort. U volgt kalme wegen die u brengen langsheen het telecommunicatiecentrum van Lessive en het kasteel van Lavaux-Ste-Anne ... op weg naar Beauraing.

fietsweg van de Voie Verte

88 km, makkelijk

Volg de Voie Verte, een mooie fietsweg die vertrekt in Charleville-Mézières en u een vlakke en aangename fietstrip langs de Maas aanbiedt tot in Givet. Neem van daaruit de route van Maredsous.

abdijenroute

 

630 km, variabel

Kies een abdij uit op de route. Vertrek van daaruit naar andere abdijen, tot u in Saint-Hubert, Leffe, of Rochefort terechtkomt. Volg van daaruit de route van het Gouden Hart die u naar Beauraing leidt.

Back to top